Historie

Foto: Widerøe´s flyveselskap a/s

Vi feiret 15 år i 2018, og startet da et nytt kapittel - i nye lokaler!


Et steinkast fra Wernersholm, hvor Norges nasjonalsang ble skrevet, et blikk fra den majestetiske Pedek-fabrikken og rett ved den gamle Hop jernbanestasjon.
Vi liker oss i historiske omgivelser!

Våre lokaler har både vært konditori og landhandleri – og fra 20.oktober 2018 også galleri – Galleri Sveitservilla. Vi holder til i den gamle villaen ved Pedekfabrikken på Hop - Wernersholmvegen 22!

Våre atelierer er fremdeles i nærhet, men vil dessverre ikke holdes åpne hver helg. Dette fordi de ikke ligger i samme bygning – men fortvil ikke. Vi vil fremdeles vise de frem fra tid til annen – og da som – Atelier Sveitservilla.

Foreningen består er 9 kunstnere som sammen drifter galleriet. Vi holder 4 utstillinger i året, og vil frem til første helg i desember holde åpent lørdag og søndag fra 12:00 til 16:00. I tillegg til dette kan vi tilby lukkede visninger/arrangementer etter avtale.

Vår historie startet i den gamle sveitservillaen bak Birkeland kirke. Stort behov for vedlikehold var årsaken til at Aktiv kunst og Galleri Sveitservilla dessverre valgte å flytte. Dette var selvfølgelig veldig trist, men vi er samtidig glade for at huset nå vil få den totale renoveringen eiendommen sårt trenger. De nye leietakerne vil i følge Bergen Kirkelige Fellesråd heldigvis stå for arbeidet.

Vi ser frem til at eiendommen vil skinne i fordums prakt.

Slik finner du oss i de nye lokalene:
Wernersholmsvegen 22
Parkering i front av galleriet, NB! 4 EL-bilplasser er reservert for annen adresse.
Bybanen til Hop, ca 7 min på gangvei, mot Trollhaugen. Du vil da se Pedek-fabrikken på høyre side(før broen som går over veien).

Hjertelig velkommen til Galleri Sveitservilla!

  • Foto: Kristian Kaarød
  • Den gamle Pedek-fabrikken på HOP. Galleriet ligger i den brune villaen, ca midt i bildet. Foto: Widerøe´s flyveselskap a/s
  • Vårt gamle galleri - som nå skal pusses opp - Foto: Kristian Kaarød